Parduotuve Planuok Pati

Mergvakario pyragas "Kasa"

Mergvakario pyragas

Jei švenčiate mergvakarį pagal senovines lietuviškas tradicijas, kiekviena iš dalyvių turite atsinešti į šventę vaišių. Siūlome pabandyti išsikepti tradicinį lietuvišką pyragą, vadinamą Kasa, be kurio neapsieidavo nei vienas mūsų močiučių bei promočiučių mergvakaris. Jums reikės:

Rekomenduojame Jūsų šventei:

500g miltų,
100g šilto pieno,
25g mielių,
125g cukraus
0,5 arb. š. druskos
tarkuotos citrinos žievelės,
125g sviesto ar margarino
125g varškės,
2 kiaušinių,
riešutų, cukatų, obuolio, slyvų, razinų.

Mieles ištirpinkite piene su trupučiu cukraus. Į dubenį sukrėskite miltus, pieną su mielėmis, cukrų, druską, citrinos žievelę, sviestą ar margariną, varškę ir kiaušinius. Viską suminkykite iki vientisos masės. Apdenkite plėvele ir šiltai palaikykite apie pusvalandį, kad tešla pakiltų. Perminkykite tešlą ir vėl leiskite pakilti. Permikykite dar kartą bei iš tešlos pinkite "kasą". Šią palikite, kad truputį pakiltų. Prieš kepant apibarstykite riešutais, cukatais, razinomis ar kitais skanumynais. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje kol iškeps. Galite šią kasą valgyti su uogiene ar šiltu pienu.


Lapai spausdinimui
 

Komentuok laukelyje žemiau

 

Nuotraukų peržiūra

<  
  >