Šaltas užkandis - šerbetas
Jums reikės vienkartinių stiklinių, pagaliukų, vaisių (kivi, braškių, apelsinų, ar kitų uogų), cukraus ir vandens.
Braškių šerbetui:
Rekomenduojame Jūsų šventei:
- 400 g braškių;
- 3 laimo citrinų sulčių;
- 300 g cukraus;
- 250 ml vandens.
Braškes sutriname, išspaudžiame citrinų sultis ir išmaišome. Cukrų ir vandenį išmaišome atskirai, šiek tiek pakaitiname, kad lengviau ištirptų cukrus. Abi mases sumaišome ir pilame į vienakartines stiklinaites. Dedame į kamerą. Kai šiek tiek pastings, įsmeigiame pagaliukus ir paliekame toliau šalti.
Sluoksniuotam šerbetui:
Baltas sluoksnis:
- 1,5 puodelio vanilinių ledų (juos reiktų ištirpinti);
- 2 valgomieji šaukštai cukraus;
- 1 puodelis pieno;
- 150g jogurto.
Viską sumaišykite ir atvėsinkite.
Kivi sluoksnis:
- 6 kivi;
- 3 valgomieji šaukštai cukraus;
- Ketvirtadalis puodelio vandens.
Sutrinkite kivi, sumaišykite visus produktus ir atvėsinkite.
Apelsinų sluoksnis:
- 1,5 puodelio šviežiai spaustų apelsinų sulčių;
- 1 puodelis limonado (galit įmaišyt Fanta ar panašaus skonio, kuris paryškintų apelsinų skonį).
Viską sumaišykite ir atvėsinkite.
Į puodelius įpilkite maždaug centimetrą apelsinų masės. Įdėkite į kamerą ir leiskite sušalti (apie pusvalandį). Išėmusios puodelius pilkite kitą sluoksnį, pavyzdžiui ledų su jogurtu. Vėl pusvalandžiui įdėkite į kamerą. Išėmusios pilkite trečią sluoksnį. Atšaldykite. Taip sluoksniuokite, kol ledai bus baigti.
Skanaus!